Ook ONLINE
    info@durvenenzo.nl                06-15959467                't Kompas   Grote Kerkstraat 31, Harlingen
Ook ONLINE
   

Blog


Kringen in het water

‘Zouden we op deze manier ook het schoolplan kunnen visualiseren?’

Was de vraag die werd gesteld gaandeweg de workshop Schatgravers voor professionals die ik als Schatgravers licentie trainer gaf aan teamleden van een basisschool. Nieuwsgierig naar het spel en enthousiast aan de slag met de spelvormen voor zowel onderbouw als bovenbouw, borrelde deze vraag op.

image00096De aanleiding hiervoor waren de gesprekken die los kwamen bij het spel in lange-rij-ganzenbord opstelling. Een lange rij met steeds 2 schatkaarten en 1 karweikaart. Met een dobbelsteen werd het aantal worpen bepaald en het lieveheerbeest reed over de kaarten naar de juiste kaart. Om beurten werd gegooid en mocht de kaart worden voorgelezen. Soms hilarische situaties, maar ook luchtige en zelfs diepgaande gesprekken kwamen op gang.

Ik blijf me iedere keer opnieuw verwonderen over wat Schatgravers teweeg brengt. Er zijn namelijk altijd een aantal deelnemers die er een beetje sceptisch in staan.

Zo bijzonder om te zien dat juist ook deze personen geprikkeld worden. Je voelt de vibe door de groep gaan en ziet de mooiste ideeën ontstaan. Hiermee wordt wederom aangetoond dat het spel op ontelbare manieren kan worden ingezet.

Het is dan ook een feestje om de workshops te mogen geven. Wat een inspiratie! Iedereen wil ermee aan de slag. Een mooier compliment bestaat er eigenlijk niet. De ideeën volgen elkaar op en ter plekke wordt besloten dat het voltallige team hier op korte termijn mee aan de slag gaat. Hoe mooi is dat?!

Na elke workshop is er steeds weer een vervolg dat nog lang doorspeelt. Zie het als een steen die je in het water gooit, het blijft steeds opnieuw weer mooi om te zien hoeveel, hoe lang en hoe ver de kringen in het water reiken. Schoolplan-ver blijkbaar ; )

Nieuwsgierig geworden? Zou je ook wel eens een worp willen doen? Hou je dan vooral niet in en ontdek wat Schatgravers voor jou, je kind, je gezin, je familie, je team bij een sportclub of je team op je werk, voor je kan betekenen. En deel het succes van de groep waaraan ik deze workshop mocht geven.thumbnail_IMG_0990

Nu wil je natuurlijk ook iets meer weten over mijzelf ?

Mijn naam is Mandy Braet, moeder van een inmiddels volwassen zoon en dochter. Ik woon samen met mijn man en coach hond Rebel in Harlingen, mooie stad aan het wad. En ik geniet met volle teugen van mijn praktijk Durven & Zo coaching, Ik ondersteun jongeren en ouders die even wat hulp kunnen gebruiken bij leren, opvoeden, een vervelende situatie of gewoon steviger in hun schoenen willen staan.

Ik ben fan van Schatgravers omdat het breed inzetbaar is en waardevolle momenten tot stand brengt zowel bij de 1 op 1 coaching als in groepen. Om het spel nog breder uit te dragen, is het idee ontstaan om workshops te gaan geven, op scholen, in teams maar ook quality time workshops voor ouders en hun kinderen/pubers. Het is iedere keer opnieuw een feestje om mooie en bijzondere ervaringen te mogen mee beleven.


Deel dit bericht:


Mandy Braet
Coaching bij opgroeien & opvoeden
 
 
T: 06-15959467
E: info@durvenenzo.nl
W: www.durvenenzo.nl