Ook ONLINE
    info@durvenenzo.nl                06-15959467                't Kompas   Grote Kerkstraat 31, Harlingen
Ook ONLINE
   

Blog


Trossen Los!

Wat ben ik toch een geluksvogel!
Zit ik midden in een schatgravers expeditie, mag ik al meegenieten van de volgende.
Blijft bijzonder dat dit spel in heel uitlopende situaties inzetbaar is!


Zo is een team van een basisschool, fanatiek aan de slag met een update van hun schoolplan met behulp van “schatgravers en schatgravers expeditie”. Best pittig, maar zeker ook verhelderend en verbindend. Mooi om niet alleen een zakelijke vibe te ervaren, maar beslist ook de verbindingen onderling te zien groeien. Juist dat maakt krachtig en maakt het mogelijk om nieuwe avonturen aan te gaan. Het mooie van op expeditie gaan, is dat alles mogelijk is en uiteindelijk de “waardevolste schatten” boven komen drijven en een nieuwe koers kan worden uitgezet. Gooi die trossen maar los!

Op een heel ander niveau, maar evengoed super tof, mocht ik met een groepje kinderen mee op  expeditie. Ieder in hun eigen beleving. Verrassende kwaliteiten werden ontdekt en elkaar ook zo oprecht gegund.

We hebben in één middag de meest geweldige avonturen beleefd. Chocolade rivieren overgestoken, krokodillen geaaid, een ponytocht door de bergen gemaakt, heerlijk gegeten in een pannenkoeken hut en nog een uitstapje gemaakt naar apenkooi eiland. Zomaar een paar belevenissen die je tegen kunt komen tijdens een workshop “schatgravers expeditie”. Na dit doldwaze avontuur, kan de conclusie worden getrokken dat de kwaliteiten van de deelnemers extra zijn belicht en hun doelen in kaart zijn gebracht. Dit moois hebben we op een briefje geschreven en in flessenpost verpakt. In een zelf beschilderde schatkist gestopt en samen met een heus kompas en een persoonlijke “geluksteen”, een  aandenken gecreëerd  om je eigen koers te bepalen en te koesteren waar je voor staat.


Mijn wens: dat alle gemaakte plannen en mooie toekomstdromen werkelijkheid mogen worden!


Deel dit bericht:


Mandy Braet
Coaching bij opgroeien & opvoeden
 
 
T: 06-15959467
E: info@durvenenzo.nl
W: www.durvenenzo.nl