Ook ONLINE
    info@durvenenzo.nl                06-15959467                't Kompas   Grote Kerkstraat 31, Harlingen
Ook ONLINE
   

Blog


Moedig

Stond er op het schatgraverskaartje dat vanochtend zomaar uit de stapel voor mij op tafel viel…..

Nu ben ik er beslist van overtuigd dat toeval niet bestaat! Het woordje moedig, zo eenvoudig maar van zoveel waarde en juist dat kaartje valt dan zomaar uit de stapel?!
“Moedig” mag in deze onzekere moeilijke tijd best eens extra worden benadrukt want dit is van toepassing op iedereen. Of je nu jong of wat ouder bent, maakt geen verschil. We zijn allemaal moedig op onze eigen manier. Moedig om thuis te werken aan je schoolwerk. Moedig om beroepsmatig thuis aan het werk te zijn. Moedig om je in huis te vermaken. Moedig om goed om anderen en aan jezelf te denken. Moedig om voorzichtigheid in acht te nemen. Moedig om aan de slag te zijn in risicoberoepen. Moedig om anderen te helpen en te steunen waar dat maar kan.

En zo kom ik bij mezelf. Moedig: juist vandaag omdat ik heb besloten iets te doen waarvan ik altijd hard geroepen heb dat ik dat nooit zou gaan doen. Toen ik onlangs in alle vroegte klaarwakker lag te piekeren over de situatie van de wereld om ons heen, kwam spontaan het idee in me op om een beetje vrolijkheid rond te gaan strooien. Let op, jawel het idee om online het schatgraversspel in te gaan zetten. Ik online?! Nou daar heb ik echt wel moed voor nodig.
Dus spel gepakt en het stapeltje kaartjes om mijn idee vorm te gaan geven. Over toeval gesproken:
Het eerstvolgende kaartje: praten, nou dat kan ik wel.
Volgende kaartje: kracht, dat heb ik wel nodig om dit idee daadwerkelijk uit te voeren.
Volgende kaartje: positief, dat is beslist een mooie kwaliteit van mezelf.
Volgende kaartje: flexibel, dat is zeker iets wat ik (en vele anderen met mij)  te leren heb in deze situatie.
Kaartje nummer 5: Lef, daar heb ik nog heel veel van nodig!

Kort samengevat, als we allemaal moedig blijven en kracht, positiviteit, flexibiliteit en lef inzetten, dan moet het goed gaan komen. En dat waren nog maar de eerste 5 kaartjes van de stapel…..

Lieve groet
Mandy


Deel dit bericht:


Mandy Braet
Coaching bij opgroeien & opvoeden
 
 
T: 06-15959467
E: info@durvenenzo.nl
W: www.durvenenzo.nl